Naujienos

eTwinning Kretingoje!

2011-10-17

Nacionalinė Lietuvos eTwinning paramos tarnyba ir eTwinning programos konsultantės 2011 m. spalio 14 dieną Kretingos Simono Daukanto pagrindinėje mokykloje organizavo Europos Sąjungos Komisijos inicijuotą eTwinning programos renginį „eTwinning galimybės ugdymo procesui tobulinti“.

Renginys buvo skirtas mokytojams, besidomintiems tarptautinio bendradarbiavimo galimybėmis, norintiems išgirsti apie EK inicijuotą eTwinning programą, jos specifiškumą, informacinių technologijų diegimą švietime,  Lietuvos mokytojų gerąją tarptautinę patirtį.

Teorinėje seminaro dalyje Švietimo informacinių technologijų centro  eTwinning programos administratorė, Violeta Čiuplytė Kretingos rajono pedagogus  supažindino su  eTwinning programa ir jos teikiamomis galimybėmis, akcentavo programos prioritetus ir mokyklų bendradarbiavimo esmę ugdymo proceso, mokinių motyvacijos bei mokytojų kvalifikacijos tobulinimo skatinimui. Plungės akademiko Adolfo Jucio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, eTwinning programos konsultantė Telšių regionui Aldutė Kazlauskienė klausytojus supažindino su EK „Mokymosi visą gyvenimą“ programos teikiamomis galimybėmis, išryškino eTwinning ir Comenius sąsajas mokykliniame ugdyme, nubrėžė šių programų tikslus, akcentavo, kad  Comenius ir eTwinning  projektai  tai  judėjimas švietimo  naujovių  kryptimi,  bei svarbūs  iššūkiai  mūsų  švietimo sistemoje. eTwinning programą pristatė, kaip kūrybiškumo ir naujovių šaltinį. Kalbėdama apie  savo mokyklos penkerių metų projektinės veiklos patirtį,   lektorė akcentavo eTwinning naudą kalbų mokymuisi, kultūrų pažinimui, integraciniams ryšiams, IKT naudojimo tobulinimui, bendravimo ir bendradarbiavimo skatinimui bei teigiamų emocijų ir patyrimo „Aš galiu“ įgijimui.

Visos konsultantės pristatė savo ilgametę eTwinning projektinio darbo patirtį. Su kolegomis savo turtinga projektine patirtimi pasidalijo Jonavos Justino Vareikio pagrindinės mokyklos anglų kalbos mokytoja metodininkė, eTwinning programos konsultantė Klaipėdos regionui Laima Vidauskienė. Pedagogai susidomėjo naujų galimybių suteikiančiu antrosios kartos žiniatinkliu (Web 2.0): tinklaraščių, internetinių pristatymų kūrimo  bei video konferencijų organizavimo įrankiais. Buvo pasiūlyta daug naujų idėjų, kaip, pasitelkiant informacines technologijas, plėsti tarptautinį mokyklų bendradarbiavimą, kaip tai pritaikyti mokinių bendrųjų kompetencijų ir gyvenimo įgūdžių ugdymui.

Tauragės r. Tarailių pagrindinės mokyklos rusų kalbos mokytoja metodininkė, eTwinning konsultantė Tauragės regionui Nomeda Vykertienė kalbėjo apie projektinės veiklos naudą mokiniams, pristatė šiuolaikines IT programas, davė daug praktinių pavyzdžių.

Praktinio užsiėmimo metu eTwinning programos konsultantės klausytojus supažindino su centriniu www.etwinning.net portalu ir nacionaline www.etwinning.lt eTwinning programos svetaine. Visi norintys turėjo galimybę registruotis eTwinning portale, susipažinti su eTwinning programos darbastaliu ir išbandyti partnerių paieškos sistemą.

Renginio dalyviai liko patenkinti ir dėkojo lektorėms už naują informaciją, tarėsi dėl individualių konsultacijų ir planavo ateities projektus.

Už pagalbą organizuojant renginį, seminaro organizatoriai dėkoja Kretingos Simono Daukanto pagrindinės mokyklos administracijai.

Aldutė  Kazlauskienė

Akimirkos:

 

Naujienų kategorijos

Žymos