Naujienos

Įvyko eTwinning seminaras Šiaulių miesto „Saulėtekio“ gimnazijoje!

2011-05-30

Nacionalinė Lietuvos eTwinning paramos tarnyba ir eTwinning programos Šiaulių ir Telšių regiono konsultantės Staselė Riškienė, Gražina Likpetrienė ir Aurelija Dirginčienė šių metų gegužės 26 dieną Šiaulių miesto „Saulėtekio“ gimnazijoje organizavo Europos sąjungos Komisijos inicijuotą eTwinning programos renginį „eTwinning taikymo galimybės ugdymo procese“.

Renginys buvo skirtas mokytojams dalykininkams, norintiems ne tik sužinoti apie eTwinning programą, jos veiklos specifiškumą, bet užsiregistruoti joje, pasiskelbti apie savo norus susirasti partnerių ir vykdyti projektą. Mokytojai susipažino, kaip ši programa gali būti naudojama projektinėje pamokinėje ir popamokinėje veikloje, apie internetinius įrankius tarptautiniam bendradarbiavimui. Kai kurie įrankiai mokytojams jau buvo pažįstami ir išbandyti. Tačiau apie daugumą pedagogai išgirdo pirmą kartą.  Mokytojus sudomino nauji IKT įrankiai, kuriuos įdomiai ir įtaigia pristatė eTwinning konsultantė Staselė Riškienė.

„Saulėtekio“ gimnazija turi patirties vykdant Comenius projektus. Tačiau su eTwinning ir Nordplus programomis pedagogai dar nebuvo pažįstami. Todėl telšių regiono konsultantės Aurelijos Dirginčienės pranešimas ,,eTwinning, Comenius ir Nordplus projektų ryšys“ mokytojus labai sudomino. Pedagogai neliko abejingi ir Gražinos Likpetrienės, Šiaulių regiono konsultantės pranešimui „Elluminate vaizdo konferencijų įranga eTwinning projektinėje veikloje“. Atsirado mokytojų, kurie iš karto panoro registruotis šioje programoje ir ją geriau pažinti. Tai ir buvo padaryta praktinio darbo metu, kuris vyko po nedidelės pertraukėlės.

Praktinio darbo metu dalyviai tūrėjo galimybę išsamiai susipažino su www.etwinning.net puslapiu, peržiūrėjo skiltis, „Profesinis tobulinimas“, „Įrankiai“ bei  „Įkvėpimas“. Taip pat registravosi bei atliko eTwinning dalyvių paiešką. Renginio pabaigoje vyko gyvos diskusijos, buvo atsakyta į dalyvių klausimus, pateikta naudingų patarimų bei pasiūlymų, pasidalinta dalyvių įspūdžiais. Renginio dalyviai liko patenkinti ir dėkojo lektorėms už naują informaciją, skubėjo tartis dėl individualių konsultacijų. Ne vienas planavo inicijuoti eTwinning projektą naujaisiais mokslo metais.

Aurelija Dirginčienė

Akimirkos iš organizuoto seminaro:

Naujienų kategorijos

Žymos